Europska volonterska služba u Kalamati, Grčka

Pozivamo vas  da se prijavite na projekt Europske volonterske službe u trajanju od  3 mjeseca u Kalamati , Grčka.

Tema projekta  je socijalna integracija, zdravlje i dobrobit pojedinca, socijalizacije djece i mladeži s teškoćama u razvoju

Aktivnost volontera: Kefiap – Centar za fizičku medicinu i rehabilitaciju je služba zdravstvenog centra u Kalamati.

Kroz mnoge aktivnosti i terapije (umjetničke radionice, glazbena terapija, ples, radionice za kuhanje, bazen, soba za masažu …) ovaj terapeutski centar poboljšava cjelokupno zdravlje i kvalitetu života osoba s tjelesnim, mentalnim ili emotivnim poremećajima ili hendikepima.
Terapijsko jahanje je rehabilitacijski program za djecu s tjelesnim i duševnim hendikepima, gdje je konj terapeutski medij. Konj postaje produžetak vlastitog tijela koji im pomaže da se upuštaju u nova iskustva i otkrivaju neviđene osjećaje: užitak vožnje ili uzbuđenja šetnje na selu, ili uglavnom onog dragocjenog kretanja i osobne neovisnosti.
Uloga volontera je da preuzme zadatke u suradnji s grčkim volonterima te da obogate te zadatke s više novih i inovativnih  osobnih inicijativa.

Savršeni kandidat je proaktivna osoba, s razvijenim vještinama rada s osjetljivim društvenim skupinama, jakim duhom prilagodbe i motivom za stjecanjem novih iskustva.

Volonteru će biti osiguran zajednički smještaj s drugim EVS volonterima iz različitih EU zemalja.

Smještaj je u potpunosti opremljen (perilica rublja, Wi- FI..)

Mjesečni džeparac je u  iznosu od 100 € dok će za hranu i ostale potrepštine primati dodatnih 120 € mjesečno. Volonter je osiguran s punim zdravstvenim osiguranjem.

Putni troškovi su osigurani od strane partnerske organizacije.

 

Za sve dodatne informacije, možete se obratiti na: info.edsb@gmail.com

 

https://europa.eu/youth/volunteering/project/2897_en

Komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *