IS ANYBODY OUT THERE – YOUTH EXCHANGE, Ardea, Italija

Još jednom su mladi iz Slavonskog Broda dobili priliku sudjelovati u Erasmus + razmjeni  u  organizaciji Cherry Group (NL) i YOBBO (ITA).

Sudionici iz Slavonskog Broda dobili su priliku pristupa razmjeni preko Europskog doma Slavonski Brod. Tema razmjene bazirana je na komunikaciji i različitosti života u gradu i u ruralnim područjima. Sama razmjena trajala je od 7.-16. srpnja u Italiji, točnije u gradu Ardei u kojemu  je cilj prvog dijela razmjene reflektirati život u gradu, a nastavak projekta će se odvijati u ruralnom području u Nizozemskoj čiji je cilj prikazati život na selu. Kako su ruralna područja često pogođena nižim financijskim mogućnostima sam cilj ove razmjene je također promicati deurbanizaciju i informirati ljude o tome kako pomoću različitih sredstava postoji mogućnost lagodnijeg života na selu.

U programu je sudjelovalo 8 zemlja:  Italija, Nizozemska, Litva, Hrvatska, Bugarska, Makedonija, Rumunjska i Slovenija, zemlje različitog stupnja ekonomske razvijenosti, što je vrlo dobro jer su sudionici bili u mogućnosti dijeliti iskustva, stajališta i ponuditi rješenja s obzirom na vlastitu točku gledišta i obzirom na vlastita iskustva iz svojih zemalja. Uz sve to ovakav načina rada s mladim ljudima doprinosi i razvoju njihovih socijalnih vještina koje će ima pomoći u budućem životu.

Sam program se bazirao na učenje kroz različite radionice, predavanja i kreativne igre, gdje se na originalan i zanimljiv način moglo steći iskustvo i nova znanja.

Komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *