Želim primjer dobre prakse! Posjet ReArt festivalu u Osijek

U organizaciji ICMBPŽ-a, volonteri, njegovi predstavnici i prijatelji iz udruge Enas posjetili su grad Osijek s ciljem upoznavanja s nagrađenim projektom i projektnim idejama udruge PLANtaža iz Erduta.
ReArt festival jedan je od važnijih projekata udruge PLANTaža koji povezuje različite umjetničke izričaje jednom temom i mjestom vezano uz kreativnost, umjetnost, znanost i ekologiju. Raznolikost programa čine izložbe, predstave, gostovanja umjetničkih festivala, glazba, radionice, kreativni sajam te predavanja i ambijenti vezanih uz određenu temu.
Ovim festivalom stvara se prepoznatljivost grada Osijeka i regije Slavonije i Baranje kao jednog kulturnog i urbanog središta, mjesta za umjetnost i raznolikost te se promovira i obogaćuje turistička i gospodarska ponuda grada.
„Put u središte zemlje“ tema je vodilja najnovijeg proljetnog ReArt festivala koji se održava na ulicama Tvrđe u Osijeku. Sama tema festivala aludira i na podzemne tunele uTvrđi koje se promovira kroz lokaciju na kojoj se odvija program.
Prije samog festivala posjetili smo i Info centar za mlade Osijek . Tamo smo razgovarali sa voditeljicom centara, Zdenkom Radić o aktivnostima koje ICM Osijek nudi za mlade.
Info-centar za mlade Osijek usmjeren je na opće informiranje mladih i prilagođava se svim pitanjima i potrebama mladog čovjeka. Info-centar za mlade Osijek regionalnog je karaktera, usmjeren na sve mlade u dobi između 15 i 30 godina. Prilagođen je onima koji nemaju mogućnosti za istraživanje informacija, kao i onima kojima su postojeće mogućnosti nedovoljne. Info-centar pruža mladima raznovrsne informacije na jednom mjestu, kao i mogućnost stjecanja vještina u pronalaženju istih.
Dan koji smo proveli jedan je od onih dana kojeg bi smo voljeli ponoviti opet i opet.
Pratite našu stranicu, možda čemo sljedećeg puta povesti i vas.

Komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *